Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

MiKredietUnie.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

Centraal Planbureau wil focus op alternatieve financieringsvormen


Van de

Rotterdam

Vanuit ondernemers is er minder vraag naar financieringen via de bank. De looptijd van een banklening-aanvraag kan invloed hebben op het aantal aanvragen, maar ook de kans dat een financiering doorgang vindt. Begin 2014 zijn de effecten hiervan al goed te zien, door een vermindering van het aantal bankfinancieringsaanvragen en de verschuiving van de focus naar alternatieve kredietvormen.

Banken versus alternatieve kredietverstrekkers

Banken hebben het geld wel om leningen te verstrekken, maar stellen steeds meer voorwaarden om zekerheid te krijgen. Voornamelijk bij kleinere kredieten tot € 2,5 ton doen banken moeilijk en bovendien vragen ze een hogere rentevergoeding. Zodra de kans op een krediet via een bank afneemt en/of de looptijd van een aanvraag toeneemt, worden alternatieve financieringsvormen steeds interessanter.

Focus op breder kredietaanbod

Het Centraal Planbureau (CPB) is van mening dat het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) zich meer moet richten op alternatieve manieren voor het aantrekken van bedrijfsfinancieringen. Vroeger was het vrijwel alleen mogelijk om via een bank een bedrijfslening te krijgen, maar die tijden zijn allang niet meer.

Het CPB concludeert dat stimulatie van de alternatieve vormen van financiering, dus die buiten de bank om gaan, ervoor zorgen dat de marktwerking voor financieringen verbetert. Andere vormen van financiering die hier onder vallen zouden nog te weinig gebruikt worden door bedrijven om in hun kredietbehoefte te voorzien. Vaak rekenen andere vormen een lagere of gelijke rente, maar is de behandeltijd van de aanvraag veel korter. Bovendien zijn de voorwaarden voor het verkrijgen van een lening vaak toegankelijker en laagdrempeliger.

Sleutelwoorden:
starterskrediet, alternatieve financieringsvormen, centraal planbureau, banklening, afname, bedrijfsfinancieringen, bedrijfskrediet
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
4.199× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.