Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

MiKredietUnie.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

Zonnepanelen zuivelboerderij gefinancierd met crowdfunding


Van de

Arnhem – Investeerders die een bedrag vanaf 50 euro middels crowdfunding inleggen in het zonnepanelenproject van zuivelboerderij IJsseloord, krijgen producten naar keuze terug uit de Arnhemse landwinkel terug. Met deze crowdfunding actie, die gestart was in april 2014, heeft de boerderij nagenoeg voldoende financiering op weten te halen voor het plaatsen van zonnepanelen.

Het crowdfundingproject van IJsseloord werd bijgestaan door de Arnhemse energiecoöperatie Rijn en IJssel. Met het project worden 200 zonnepanelen gefinancierd, waarmee in de helft van de energiebehoefte van de zuivelboerderij duurzaam wordt voorzien. Crowdfunding is hiermee een geschikte financieringsvorm voor de middenstand en kleinere bedrijven, waarbij tevens gewerkt kan worden aan duurzaamheid.

Landwinkel "We naderen de apotheose", aldus een blije Jan de Wit, voorzitter van de Rijn en IJssel Energie Coöperatie. In april is de crowdfundactie gestart. Onder het mom van 'Kies eieren voor uw geld' was het mogelijk voor 250 euro plus 24 euro inschrijfgeld te investeren in de zonnepanelen. In 5 jaar tijd krijgt de investeerder voor 310 euro aan producten naar eigen keuze uit de landwinkel terug.

Eindsprint

Dat bedrag bleek iets te hoog, vandaar dat de zonaandelen sinds een paar weken in prijs zijn verlaagd: vanaf 50 euro kan geïnvesteerd worden en daar krijgt de gever voor 62 euro aan producten voor terug. De afprijzing zorgt voor een ware eindsprint.

Enthousiast

Rijn en IJssel is enthousiast over het project, dat mogelijk een vervolg krijgt. De Wit: "Deze manier van crowdfunding is zeer geschikt voor kleine bedrijfjes. De investeerder steunt de middenstand en de ontwikkeling van duurzame energie." De zonnepanelen, spoedig geïnstalleerd op het dak van een nieuwe schuur, leveren de helft van de energie die de zuivelboerderij nodig heeft.
Sleutelwoorden:
zuivelboerderij, bedrijfskrediet, duurzaamheid, zonnepanelen, bedrijfsfinanciering, crowdfundingproject, gemeente arnhem, landwinkel, investeerders, ondernemers
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
5.056× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.