Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

MiKredietUnie.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

Gevolgen importverbod Russische boycot voor Nederlandse bedrijven


Van de

Den Haag – Rusland legt sancties op voor de import van groente, fruit, vlees en zuivel. De importrestricties zorgen ervoor dat veel bedrijven in de agrarische sector niet meer naar Rusland kunnen exporteren. Hierdoor zullen zij minder omzet behalen en de verwachting is dat veel van deze bedrijven afstevenen op een faillissement als er niet snel ingegrepen wordt. De overheid probeert maatregelen te nemen om de dreigende faillissementen van boeren en tuinders te beperken. Veel bedrijven zoeken naar hulpmiddelen om de aankomende periode financieel te overbruggen.

Rusland heeft een importverbod afgekondigd

Vanwege de onrust in Oekraïne maakt Rusland misbruik van de situatie om een deel van Oekraïne waar veel Russen wonen voor zich te winnen. Rusland helpt de opstandelingen door wapens te verschaffen. Onder andere Europa is hier op tegen en legt vervolgens sancties aan Rusland op om zo de economie voor Rusland te treffen. Als reactie op deze sancties gaat Rusland tegensancties doen. Dit vertaalt zich in het importverbod dat Rusland nu heeft opgelegd aan onder andere landen in de Europese Unie.

Gevolgen van importverbod voor bedrijven

Het importverbod van Rusland heeft vooral directe gevolgen voor boeren en tuinders. De sectoren die agrarische producten verkopen, zoals groente, fruit, zuivel, maar ook vlees en vis komen hierdoor onder druk te staan. Enerzijds leidt dit tot minder omzet bij de bedrijven die exporteren naar Rusland. Anderzijds kan het teveel aan voedsel zorgen voor enorme prijsdalingen voor voedsel op de Nederlandse markt.

Naar verwachting zal de boycot op termijn zijn effect hebben op andere sectoren, zoals de bloemen- en plantensector.

Hulp voor boeren en tuinders

Voor de dreigende lagere opbrengsten als gevolg van de boycot van Rusland, wordt gesproken om als maatregel een Europees noodfonds op te richten om de boeren en handelaren te steunen, zodat het aantal faillissementen in de betreffende sectoren beperkt wordt. Zo kunnen er prijsafspraken met supermarkten en verkopers worden gemaakt, waardoor de boeren een "eerlijke" prijs blijven krijgen voor hun producten.

Als deze overheidsmaatregel doorgang vindt is nog niet alles opgelost voor de agrarische sector. De bedrijven die exporteerden naar Rusland lopen nu minimaal een jaar circa 10% van hun omzet mis. Dit kan een enorme neerwaartse spiraal opleveren voor de bedrijven, zeker de kleinere bedrijfjes. Verwacht wordt dat veel MKB bedrijven gaan kijken naar de kredietmogelijkheden om de omzet die ze mislopen te kunnen overbruggen met een financiering.

Sleutelwoorden:
agrarisch, rusland, krediet, starterskrediet, bedrijfskrediet, importverbod, boycot, rusland boycot, agrarische sector, boeren, tuinders,
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
5.349× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.