Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

MiKredietUnie.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

Dubieuze debiteuren misbruiken machtspositie


Van de

Gouda – Bedrijven gaan steeds vaker failliet doordat afnemers niet, of niet op tijd aan hun betalingsverplichting voldoen. Sommige van deze bedrijven kiezen er bewust voor om niet te betalen, omdat het bedrag te laag is om voor het leverende bedrijf naar incassomaatregelen te grijpen. Ondernemers weten vaak niet dat zij zich kunnen verzekeren tegen deze risico's van wanbetalen. Of verzekeren zinvol bij de start van een onderneming hangt sterk af van het soort bedrijf.

Redenen om niet te betalen

Faillissementen zijn steeds vaker te wijten aan dubieuze debiteuren, oftewel afnemers die niet, of niet op tijd betalen. Vanwege de slechte financiële situatie van veel afnemers betalen ze niet op tijd, of soms helemaal niet. Het wordt op een bepaald moment een soort spiraal die doorwerkt van het ene bedrijf naar het andere. Zo kunnen faillietgaande bedrijven toch nog producten of diensten afnemenbij andere partijen en zo deze bedrijven ook een faillissement in trekken, doordat ze hun facturen niet kunnen betalen.

Naast deze oorzaak, komt het ook steeds vaker voor dat afnemers openstaande facturen wel kunnen maar niet wíllen betalen. Veel ondernemers zijn zich ervan bewust dat facturen onder de € 1000,- vaak niet aantrekkelijk zijn voor het inschakelen van incassobedrijven. Vooral bij startende ondernemers wagen de afnemers het risico, omdat zij weten dat de kosten van een incassobedrijf niet opwegen tegen de baten.

Gevolgen machtsmisbruik

Deze "machtspositie" waar afnemers gebruik van maken zorgt voor steeds hoger wordende aanloopkosten voor startende bedrijven en zorgt ervoor dat goede bedrijfsideeën steeds minder vaak succesvol in de markt worden gezet. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij de hoogte van een kredietaanvraag voor starterskrediet of bedrijfskrediet. Het zorgt echter wel voor een verstoorde relatie en kan eventuele toekomstige transacties in de weg komen te zitten. Bovendien kan je reputatie ook verstoord worden naar andere bedrijven toe.

Oplossing

Er heerst veel onduidelijkheid onder (startende) ondernemers over de mogelijkheden voor organisaties om zich tegen dit misbruik te beschermen. Er bestaan namelijk verzekeringen die de risico's van wanbetalen afdekt. Bij startende ondernemers is het uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid afnemers in de beginfase om de kosten tegen de baten op te laten wegen.

Sleutelwoorden:
faillissement, bedrijf, incassobedrijf, incasseren, debiteuren, wanbetalers, gevolgen
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
5.152× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.