Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

MiKredietUnie.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

Rabobank verrekende onterecht zakelijk krediet met privé-rekening ondernemer


Van de

Amsterdam – Naar aanleiding van een uitspraak van de Rechtbank Amsterdam is vast komen te staan dat een bank (in dit geval de Rabobank) niet zomaar een openstaande schuld van een zakelijke lening mag verrekenen met het rekeningsaldo op de privé-rekeningen van de ondernemer. De Rabobank had namelijk op voorhand een zakelijk krediet van de onderneming ingelost door het openstaande bedrag af te boeken van de en/of rekening van de betreffende ondernemer, waardoor het huishouden van de ondernemer zelf in de financiële problemen was gekomen.

Wanneer een ondernemer een zakelijk krediet afsluit, kan de bank vragen om mede-ondertekening vanuit de privé-situatie van de ondernemer. Ook komt het voor dat ondernemers lenen van dezelfde bank als waar zijn hun hypotheek hebben lopen.

Wanneer de bank echter gebruik wil maken van de bevoegdheid om zakelijke schulden op rechtsgronden daadwerkelijk te verrekenen met de privé-situatie van de ondernemer, dient dit voortaan wel op gepaste wijze te gebeuren. Oneigenlijk gebruik van de bevoegdheden, dat mag de bank niet meer doen.

Niet zomaar zakelijk met privé verrekenen

In dit geval had de Rabobank op voorhand de zakelijke schuld verrekend met de privé-rekening van de ondernemer, waar ook de hypotheek op liep. De Rabobank had echter eerst de opbrengst van de executieveiling af moeten wachten, voordat het tot verrekenen kon overgaan. Daarnaast dient bij een en/of rekening ook de toestemming van de partner gevraagd te worden. De rechter eist nu dat de Rabobank deze toestemming dient te bewijzen.

Bedrijf niet-bancair financieren slim

Op voorhand weten of je bedrijf in de financiële problemen komt, dat blijft lastig te bepalen. Maar ondernemers die het saldo op hun privé-rekening niet zomaar 'geplunderd' willen zien, doen er goed aan verder te kijken dan hun eigen hypotheekbank wanneer zij een zakelijk bedrijfskrediet nodig hebben. Zo zijn er naast bancair bedrijfskrediet ook alternatieve financieringsvormen zoals kredietunies, crowdfundingplatforms, starterskredieten en private investeerders.

Sleutelwoorden:
zakelijke schuld, bedrijfskrediet, herfinanciering, priverekening, verrekenen, debiteuren, rechtbank, gemeente amsterdam, zakelijke schuld, executieveiling
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
5.056× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.